Kinderboekenweek – voorleeswedstrijd

Hoi!

 

Als je denkt aan de kinderboekenweek, denk je natuurlijk aan voorlezen! Dus daarbij hoort ook een voorleeswedstrijd! Hier een idee:

In iedere klas lezen alle kinderen een stukje voor uit een zelfgekozen boek. Hierbij vertellen ze waarom ze dat boek zo leuk vinden en waarom ze dit specifieke stukje willen voorlezen.

Vervolgens wordt er uit iedere klas gezamenlijk een voorleeskampioen gekozen.

In de aula lezen al deze voorleeskampioenen tegen elkaar opnieuw hun zelfgekozen stukje voor. Hierbij is een vakjury (van juffen/meester/oud leerlingen/ een schrijver, noem het maar op) aanwezig. Zij zullen bepalen wie de voorleeswedstrijd wint! Die leerling krijgt natuurlijk een oorkonde.

Ik heb zo’n oorkonde gemaakt. Je kunt hem zelf aanpassen voor een kind uit de klas of van de school. Om hem nog iets persoonlijker te maken, kun je het logo van de school nog toevoegen aan de oorkonde.

Klik hier voor de oorkonde.

 

Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen ook meedoen aan de nationale voorleeswedstrijd. Check https://www.denationalevoorleeswedstrijd.nl/. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van een gratis deelname pakket en hoe je je kunt aanmelden. Aanmelden kan tot 1 december. Je vind hier ook voorleestips van Jacques Vriends

Je kunt deze tips natuurlijk ook gebruiken voor de voorleeswedstrijd bij jullie op school!

 

Veel voorleesplezier!

 

Liefs,

Juf Sylvia

 

 

Geschreven door

Geef een reactie