Kinderkwaliteitenspel

Hoi!

 

Het kinderkwaliteitenspel! Een heel leuk spel om samen met je klas te doen om aan het zelfbeeld van leerlingen te werken. Helaas is dit spel niet meer verkrijgbaar, maar er is wel een opvolger!

Ken je kwaliteiten – (jeugd)kwaliteitenspel is de vernieuwde opvolger van het Kinderkwaliteitenspel en Ken je kwaliteiten (VO). De tekeningen zijn vernieuwd, de twee niveaus zijn samengevoegd in één spel en er zijn kaartjes bijgekomen die betrekking hebben op 21ste eeuwse vaardigheden.

 

Hoe speel je het spel?

Deel de kaartjes uit aan groepjes kinderen en laat ze overleggen of ze alle woorden kennen. De woorden die ze niet kennen schrijven ze op. Die bespreek je vervolgens klassikaal. Dan is de opdracht: kies samen voor elke leerling in jullie groepje een kwaliteit. Leg hierbij ook uit waarom je vindt dat die leerling die kwaliteit verdient.

 

Als iedereen een kwaliteit heeft gekregen. Mag iedereen klassikaal vertellen wat zijn/haar kwaliteit is en vertellen of hij/zij hier trots op is. Het leuke hiervan vind ik dat je kinderen echt trots ziet worden als ze hun kwaliteit mogen vertellen aan de rest van de klas!

 

Het nieuwe kinderkwaliteitenspel lijkt me ook zeker aan te raden! Ik denk dat er veel overeenkomsten zijn met het oude spel. Mocht je geïnteresseerd zijn check deze link dan even!

https://www.bol.com/nl/p/ken-je-kwaliteiten-jeugdkwaliteitenspel/9200000060895466/?suggestionType=suggestedsearch

 

Veel plezier!

 

Liefs,

Juf Sylvia

Geschreven door

Geef een reactie