Mijn eerste dag

Zo, mijn allereerst dag van schooljaar 2016/2017 zit erop!

De dag is voorbij gevlogen! Het is een hele leuke klas met 22 kinderen (13 meisjes en 9 jongens). En ik wil vandaag graag met jullie delen hoe ik me heb voorgesteld aan mijn nieuwe groep.

Dat heb ik namelijk gedaan met de opdracht: Dit ben ik. Ik heb hiervoor een powerpoint gemaakt met allemaal dingen over mij met plaatjes van: mijn geboortedatum, leeftijd, geboorteplaats, familie (met foto’s), hobby’s, sport, favoriete kleur, lievelingseten, lievelingsboek, schoenmaat, lengte en zo kun je natuurlijk nog veel meer verzinnen. Vooral filmpjes en foto’s vonden de kids erg leuk en ik liet ze ook vragen stellen die ze tussendoor nog hadden. Dat was mijn deel… Want daarna kregen de kids hun eigen blad waar ze van alles en nog wat over zichzelf op mochten schrijven, net als bij mijn voorbeeld. Heel belangrijk hierbij is dat ze hun naam NIET op de voorkant schrijven. Als alle ‘Dit ben ik’s’ namelijk af zijn, gaan we met z’n allen raden van wie welke tekening is en dan hangen we ze op in de klas 🙂

 

Hoe heb jij kennisgemaakt met je klas? Of hoe ga je kennismaken?

 

Ik ga nog even nagenieten van deze dag en morgen deel ik nog een voorstelactiviteit!

 

Liefs,

Juf Sylvia

Geschreven door

Geef een reactie