Muziek: ritme met stoelen

Hoi!

 

Vandaag een muzikaal tussendoortje!

Ik heb dit filmpje op youtube gezien en ik vond het zo vet, dat ik het ook in mijn eigen klas heb geprobeerd.

 

Alles wat je nodig hebt is 4 stoelen en af en toe wat kinderen uit de klas. De kinderen vinden het heel speciaal als zij op de stoel mogen zitten! Je moet er goed op letten dat je het ritme duidelijk aangeeft met je hand of arm en vooral veel oefenen.

Nog een tip: ik vind het zelf beter om het aanwijzen voor de kinderen van links naar rechts te doen, omdat het notenschrift, net als het Nederlands van links naar rechts moet worden gelezen. Als leerkracht wijs je dus van rechts naar links, zodat het er voor de kinderen goed uitziet van links naar rechts.

 

Succes!

 

Liefs,

Juf Sylvia

Geschreven door

Geef een reactie