Na de vakantie klets

Hoi!

 

Het is bijna vakantie! Ik heb nu alvast een leuke activiteit voor je voor na de vakantie!

 

In die twee weken heeft iedereen natuurlijk super veel beleefd en het wordt een heel lang saai kringgesprek als iedereen dat om de beurt gaat vertellen. Daarom heb ik deze activiteit voor jullie.

 

Wat heb je nodig?

  • A4 vel (voor ieder kind 1)
  • potloden en stiften

 

Ieder kind krijgt een A4-vel en mag hierop tekenen wat hij/zij in zijn vakantie heeft gedaan. Je mag het leukste uitkiezen, maar je mag ook je blaadje in verschillende stukjes delen en meerdere dingen tekenen.

Als iedereen is uitgetekend, gaan de kinderen met hun tekening door de klas lopen en als jij in je handen klapt. Zoek je iemand aan wie de kids, aan de hand van hun tekening, kunnen vertellen over hun vakantie. Stimuleer ze hierbij om goed naar elkaar te luisteren en elkaar vragen te stellen. Na een minuutje laat je alle kinderen weer door elkaar lopen en klap je opnieuw in je handen, zodat ze een ander maatje kunnen vinden. Dit herhaal je een paar keer.

Ter evaluatie kun je vragen wie er iets spannends van iemand heeft gehoord, of juist iets heel grappigs, of wie een hele goede vraag heeft gesteld, etc.

 

Zo komt iedereen lekker veel aan het woord en kan iedereen vertellen wat hij/zij heeft beleefd!

 

Liefs,

Juf Sylvia

Geschreven door

Geef een reactie