Prinsjesdag

Goedemorgen allemaal!

 

De derde dinsdag van september… Prinsjesdag!

Ik heb een powerpoint gemaakt waarmee je kort kunt uitleggen wat Prinsjesdag is.

Weet jij bijvoorbeeld waarom Prinsjesdag op de derde dinsdag van september is? Na het bekijken van deze powerpoint weet je het wel!

Als aansluitende opdracht zou je je eigen klassenprinsjesdag kunnen organiseren. Vorm een eerste kamer, een tweede kamer. De tweede kamer verzint regels voor komend jaar en de eerste kamer controleert de regels en spreekt deze door. Je zou bijvoorbeeld ook eerst twee groepen de tweede kamer kunnen laten zijn en laat ze bijvoorbeeld allebei drie regels verzinnen. Daarna kunnen ze als eerste kamer elkaars regels bespreken en controleren. Denk aan regels als: als er een nieuw voorleesboek wordt gekozen, dan mag iedereen een stem uitbrengen of iedere dinsdag mag er in de pauze gevoetbald worden. De nieuwe regels worden netjes opgeschreven en in een koffertje gedaan. Laat enkele kinderen een voorblad met derde dinsdag in september namaken zoals op het echte koffertje. Maak dan met de klas een optocht over het schoolplein, waar de koning (dit kan de juf of meester zijn of een leerling) de troonrede vervolgens voorleest.

Op deze manier ervaren de kinderen zelf wat Prinsjesdag is en onthouden ze het waarschijnlijk beter. Mocht dit echter te veel kostbare tijd in beslag nemen, kun je ook alleen de powerpoint doornemen met de kids.

 

Hier de link naar de powerpoint! https://1drv.ms/p/s!AtWoCaj9XakCaqrEdn6GAtQ8H_0

 

Enjoy!

 

Liefs,

Juf Sylvia

Geschreven door

Geef een reactie