Spelletjes

Hoi!

 

Het hele jaar door is het belangrijk om tussen de lessen door korte pauzemomentjes in te lassen met een spelletje of energizer, maar vooral aan het begin van het jaar kun je deze spelletjes ook goed inzetten om de groepsdynamiek te vormen.

Hier een paar sites waar ik al veel leuke spelletjes vandaan heb:

https://www.onderwijsmaakjesamen.nl/5minutenspelletjes/

http://www.jenaplan.nl/cms/upload/docs/10-minuten_spelletjes_lessen.pdf

http://www.123lesidee.nl/files/korte-doespelletjes.pdf

 

Verder heb ik ‘verras je klas’ aangeschaft. Hierin staan meer dan 50 spelvormen, opgedeeld in 5 categorieën. De categorieën zijn: concentratie, spel, samenwerken, bewegen en sfeer.

 

Je kunt dus afhankelijk van je doel een kaartje trekken. Hierop staat heel overzichtelijk wat de benodigdheden zijn, hoe lang het duurt en wat het doel is van dat specifieke spel. Op de achterkant staat stapsgewijs beschreven hoe het spel gaat en er staat nog een tip hoe je het spel een volgende keer net een beetje anders kunt doen.

Het spel is net zo groot als een pakje kaarten, dus neemt weinig ruimte in en is makkelijk op te bergen of mee te nemen. Voor 12,50 kun je dit spel aanschaffen. Ik zou het zeker aanraden, omdat ik het fijn vind dat ik zo gericht bij mijn doel een spel kan vinden, maar je kunt natuurlijk ook gratis gebruik maken van de sites die er beschikbaar zijn, zoals de paar die ik hierboven genoemd heb.

 

Heb jij nog leuke spelletjes voor tussendoor? Laat het me weten!

 

Liefs,

Juf Sylvia

 

Geschreven door

Geef een reactie