Verhalen Vrijdag: je mag een gegeven paard niet in de bek kijken

Hoi!

 

Vandaag is het weer vrijdag en dat betekent een nieuw spreekwoord met bijbehorend verhaal. Het spreekwoord van deze week is: ‘je mag een gegeven paard niet in de bek kijken’.

 

 

Deze keer een speciale verhalen vrijdag. Namelijk van het sprookje Violinde. In sprookjeswonderland is dit verhaal te bewonderen, maar op youtube kun je het verhaal met de liedjes luisteren. Het verhaal duurt 25 minuten, dus je moet er wel even voor uittrekken, maar misschien kun je het verhaal tijdens het pauzehapje luisteren.

 

Het verhaal gaat over een verwend prinsesje, Violinde. Ze lust niets en is totaal niet dankbaar voor al het eten dat ze krijgt. Ze lust namelijk alleen verse aardbeien met slagroom. Als ze wegloopt leert ze van dieren dat eten eigenlijk best lekker is en dat ze wel wat dankbaarder had mogen zijn voor al het lekkere eten en al het moois dat ze in het kasteel had. Ze besluit terug te gaan naar huis, maar raakt verdwaald. Gelukkig is daar haar prins op het witte prins die de weg naar huis weet. Ze trouwen en ze leven nog lang en gelukkig.

 

De fragmenten bestaan uit 2 delen, die je hieronder kunt beluisteren.

 

Benadruk na het luisteren van het fragment dat ‘je mag een gegeven paard niet in de bek kijken,’ dus betekent dat je niet moet klagen over dingen die je (gratis) krijgt. Dus Violinde mocht een gegeven paard niet in de bek kijken met al het lekkere eten dat er voor haar gemaakt werd.

 

Violinde deel 1:

 

Violinde deel 2:

 

Veel plezier met deze speciale verhalen vrijdag!

 

Liefs,

Juf Sylvia

Geschreven door

Geef een reactie