Herfstknutsel – spinnenweb maken

Hoi!

 

Je begint het aan het weer ook steeds beter te merken: het is herfst. Daarbij hoort natuurlijk een leuke herfstknutsel bij om de herfst je klas in te halen.

Misschien ken je hem zelf ook nog wel van de basisschool…. een zelfgemaakt spinnenweb!

 

Dit heb je nodig:

  • de powerpoint: klik hier voor de powerpoint 🙂
  • kastanjes (1 per kind)
  • satéprikkers (6 per leerling, maar je kunt ze ook door midden doen)
  • prikpen
  • wol (in allerlei verschillende kleuren)

 

Zoals je in de powerpoint kunt zien, begin je met een woordweb over de herfst. Zo kun je meteen werken aan woordenschat en deze poster kun je natuurlijk ook in de klas ophangen.

Daarna laat je 2 filmpjes zien. De eerste gaat over de groei van een kastanje en de tweede over de spin en zijn web.

Dan… is het tijd voor de spinnenwebben. In de powerpoint zie je een aantal voorbeelden.

Nu ga je echt aan de slag:

Eerst prik je in de kastanjes met de prikpen 6 gaatjes in een rondje. Zorg dat er steeds evenveel ruimte zit tussen twee gaatjes. In deze gaatjes prik je vervolgens de satéprikkers. Je kunt de gaatjes ook van te voren in de kastanjes prikken, als je het niet fijn vindt om je kinderen dit zelf te laten doen. Dan is het een kwestie van kleur kiezen en gaan draaien. Maak het einde van een stuk wol met een knoopje vast dicht bij de kastanje. Dan ga je steeds naar het volgende satéprikkertje en je draait hem er één keer omheen en gaat naar de volgende. Hierbij moet je er goed op letten dat je het strak aan trekt, ander gaat je spinnenweb hangen (hier zie je ook een voorbeeld van op de powerpoint). En als ze klaar zijn kun je alle vrolijke spinnenwebben ophangen in de klas. Helemaal herfst 🙂

 

Liefs,

Juf Sylvia

Geschreven door

Geef een reactie